Verslag van onze vechters op het kickboxgala van Mike Eykemans in Den Helder.

Als eerste moest Rastiano vechten tegen Atilla Karakayali. Dit was een voor Ras een inval partij die anderhalve week geleden tot stand kwam. Ras die normaal op 60 kg vecht vocht nu tot 63 kg. In de eerste ronde verdedigde Ras veel om Atilla af te tasten. Het is altijd lastig om tegen een rechts voorstaande vechter te moeten vechten. In de tweede ronde had hij het antwoord hierop en trok deze ronde weer recht door snelle en zuivere acties. Na deze ronde liet Atilla weten niet verder te kunnen vechten door een blessure aan zijn hand waardoor Ras winnaar werd.

De tweede die moest vechten was onze Renaat. Voor Renaad was dit de eerste keer dat zij in de ring stond. Renaat traint al vrij lang en wilde 1 keer een partij vechten. Ze vocht tegen Ilona Weel van Sokudo. Helaas kreeg ze in de eerste ronde een trap op haar lichaam en moest stoppen. Het is geen excuus maar ze stapte de ring in met een zwaar gekneusde rib waar precies de trap op kwam. Jammer want de partij kon nog twee kanten opgaan.

Nummer 3 was Yannick tegen Mourad Tammama van team Mas. Dit was een sterke tegenstander met hele harde stoten. Yannick en team hebben deze jongen goed bekeken op video's en daar hun tactiek op aangepast. Yannick heeft zijn tegenstander niet in zijn ritme laten komen en bewoog aldoor goed weg en scoorde zijn punten daarmee waardoor hij overtuigend winnaar werd van deze partij hoewel Mourad gevaarlijk bleef tot de laatste seconde.