Op vrijdag 4 mei 2018  vloog Lavande samen met coach Hannes naar Istanbul - Turkije waar zij haar eerste internationale wedstrijd vocht. De reis verliep soepel. De dag van aankomst was ook de dag van de weging. De wedstrijd was afgesproken op 58KG. Lavande was netjes op gewicht.  De volgende dag, zaterdag 5 mei, vocht Lavande in Istanbul tegen de bekende Turkse vechtster Sabriye Sengul. Sabriye had al aardig wat wedstrijden achter de rug maar dat deerde Lavande niet om deze uitdaging met beide handen aan te pakken. Voor deze wedstrijd had Lavande een maand lang elke dag getraind met trainer Peter en Hannes, die haar dan ook in top vorm hadden gebracht!

 

5 Mei, de dag van de wedstrijd.  Het gala ( World Champions Kick Boxing Night) werd gehouden in het hotel waar Lavande en Hannes verbleven. (Het Silence Istanbul Hotel Convention Center). Het gala was zeer goed geregeld, alleen maar vip tafels waren er beschikbaar en tevens was de Turkse tv 8,5 ook aanwezig. (Dit werd ook live uitgezonden). Lavande voelde zich erg relaxed op de dag van de wedstrijd. Natuurlijk had ze wel gezonde spanning voor haar partij. Tijdens het opwarmen voor de partij had Lavande zuivere stoten waar ook power in zat. Ze was scherp en der klaar voor!

 

Lavande had al een tijd weer niet gevochten (7 maanden) en moest haar draai weer vinden in de 1e ronde. Ondanks dat haar tegenstander erg irritant was om tegen te vechten, vocht Lavande toch goed. Ze hoefde maar 3 rondes van 3 minuten te vechten dus ze moest zeker gas geven en haar tegenstander Sabriye onder druk zetten. De 2e en de 3e rondes waren overtuigend voor Lavande. Waarbij Lavande haar tegenstander in de 2e ronde een linker hoge trap gaf waar geen 8 tellen voor werd gegeven. Helaas in het buitenland worden de regels niet altijd even eerlijk toe gepast en kan je alleen winnen op KO. Lavande had deze wedstrijd overtuigend gewonnen maar helaas werd de winst haar niet gegund. Dit was natuurlijk oneerlijk, maar Lavande nam deze wedstrijd maar voor lief. Een ervaring rijker en een leuk uitje gehad in Turkije met Hannes.

 

u kan deze partij terug zien op de volgende link bij foto's